Почетна страна Контакт А+ A-

Обавештавамо кориснике наших услуга да ЈКП "ПАРКИНГ-ШАБАЦ" неће радити и неће...

Обавештавамо кориснике наших услуга да за Божићне празнике, ЈКП "ПАРКИНГ-ШАБАЦ"...

Обавештавамо кориснике наших услуга да ЈКП "ПАРКИНГ-ШАБАЦ" неће радити и неће...

Обавештавамо кориснике наших услуга да због првомајских празника ЈКП...

Обавештавамо кориснике наших услуга да због ВАСКРШЊИХ празника ЈКП...


Вести

ЈКП „ПАРКИНГ-ШАБАЦ“ И ГРАД ШАБАЦ У ЗАЈЕДНИЧКОЈ АКЦИЈИ




ЈКП „Паркинг“ и Град Шабац у заједничкој акцији
„Успорите у зони школе“
„Да безбедност детињство наше испрати....“



Промоцијом спота са песмом „За мене је Шабац центар света“ и брошуре „Ја сам дете и молим да ме разумете“, у Основној школи „Јанко Веселиновић“ званично је, 29.септембра, почела акција „Успорите у зони школе“. За малишане прваке, све са циљем веће безбедности, обезбеђене су и мајице и светлећи прслуци, и још корисних ситница; сви ће видети и представу „Веселог мајмунчета“, а акцијом ће бити обухваћене све школе, како на градском тако и на сеоском подручју.
Брига о деци подразумева и бригу о њиховој безбедности у саобраћају, и отуда пуна подршка Градске управе овој акцији ЈКП „Паркинг-Шабац“.
„Поласком у школу деца постају активни учесници у саобраћају, а основни циљ акције, која је под покровитељством Града Шапца, је да безбедност деце буде на највишем нивоу. Заједнички нам је циљ да предузмемо све неопходне мере да се избегну ризици. Нарочито је опасно неконтролисано кретање деце током одмора, најчешће ради куповине доручка, и тада је потребан додатни опрез учитеља и наставника. Нагласио бих да је безбедност деце у саобраћају обавеза породице, школе и државе. Акцијом се обраћамо и возачима, да успоре зони школа, а све са циљем да безбедност наших малишана буде на највишем нивоу“ нагласио је градоначелник Шапца Милош Милошевић.
Акција ће бити спроведена у свим школама на територији Града Шапца, а намењена је првенствено најмлађим основцима и усмерена на њихову едукацију и саобраћајно васпитање.
„Желимо да кроз ову врсту активности подигнемо ниво знања и свести о потреби поштовања правила у саобраћају, што је најважнији услов за спречавање нежељених догађаја који могу угрозити здравље и живот деце“ истакао је директор ЈКП „Паркинг-Шабац“ Драган Нинковић. Подсетио је и да је Град просторе и зоне поред школа прилагођавао постављањем „лежећих полицајаца“ као успоривача саобраћаја, затим, заштитних ограда, које децу треба да усмере на пешачки прелаз: „Саставни део појачане бриге о безбедности деце су и одреднице новог Закона о безбедности у саобраћају, појачан рад и превентивне акције Полиције ... Поука и порука свих нас окупљених око овог пројекта је да покушамо да код деце, на њима примерен начин, изградимо што пре тај осећај да је њихова безбедност важнија од свих награда и казни... Јер, све друге грешке које малишани направе, могу се исправити, грешке у саобраћају бришу нечији живот“.
Након „Јанкове“, акција је представљена и у основним школама „Ната Јеличић“, „Вук Караџић“ и „Јеврем Обреновић“ и свуда је требало малишане видети како се радују светлећим прслуцима, мајицама, представици... За крај ове приче о акцији ЈКП „Паркинг-Шабац“ и Града Шапца, „Успорите поред школе“, још један препознатљиви слоган, упућен возачима који каже: „Ја сам дете и молим да ме разумете!“
Тескт новинара Светлане Љубић, преузет из листа „Подринске“